President Obama begroet de paus bij aankomst in Washington
NOS Nieuws

Paus in VS aangekomen voor zesdaags bezoek

Paus Franciscus is in de VS aangekomen voor een zesdaags bezoek. Zijn toestel landde even voor 22.00 uur Nederlandse tijd op luchtmachtbasis Andrews bij de hoofdstad Washington. Daar werd hij opgewacht door president Obama, vicepresident Joe Biden en hun echtgenotes. Volgens het Witte Huis symboliseert deze ontvangst de hoge mate van respect die de paus in de VS geniet.

Morgenochtend ontmoet de paus president Obama opnieuw, maar dan in het Witte Huis. Daarna zal hij een aantal gedenkplaatsen in de hoofdstad bezoeken. Daar worden tienduizenden mensen verwacht. Straten in het centrum van Washington zijn versierd met de geel-witte vlaggen van het Vaticaan. Verder staat een bezoek aan het parlement op het programma.

Obama verwelkomt paus in VS

Verenigde Naties

Franciscus zal de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toespreken. Ook zal hij een bezoek aan Philadelphia brengen, waar een door het Vaticaan georganiseerde conferentie over het gezin zal worden gehouden.

De paus is behoorlijk populair in de VS. 51 procent van de Amerikanen heeft een gunstige indruk van hem, slechts 9 procent vindt hem onsympathiek. De gunstige beoordeling komt mede door zijn oproepen om de armen te steunen.

Voordat hij naar de VS reisde, bracht de paus een vierdaags bezoek aan Cuba. Cuba en de VS onderhielden decennialang een ijzige relatie. Daar kwam dit jaar verandering in, mede door bemiddeling van de paus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl