Lewandowski scoort vijf keer in negen minuten

Robert Lewandowski maakte er vijf voor Bayern in 9 minuten
    Robert Lewandowski zat in de eerste helft nog op de bank
    Pep Guardiola kan het niet geloven
  • ANP Pro Shots
    Robert Lewandowski (r) zat in de eerste helft nog op de bank

Dankzij een ontketende Robert Lewandowski heeft Bayern München de topper in de Bundesliga tegen VfL Wolfsburg met 5-1 gewonnen.

Spits Lewandowski begon het competitieduel nog op de bank. Zijn revanche in de tweede helft was fenomenaal: de Pool scoorde binnen negen minuten vijfmaal.

Bayern was in de eerste helft op achterstand gekomen door een doelpunt van Daniel Caligiuri. Lewandowski maakte zijn eerste treffer in de 51ste minuut. Daarna volgden binnen negen minuten nog vier goals.

Record

Zijn eerste drie doelpunten, in een tijdsbestek van vier minuten, betekenden een evenaring van het record van Gerd Müller. 'Der Bomber' kwam voor Bayern in 1975 tegen Fortuna Dusseldorf ook binnen vier minuten tot een hattrick.

Nederlaag Werder

Werder Bremen verloor bij SV Darmstadt 98. Werder kwam nog wel op voorsprong door Aron Jóhansson (ex-AZ), maar twee doelpunten van Sandro Wagner bepaalden de eindstand op 2-1.

HSV wist wel te winnen. De Hamburgers zegevierden met 1-0 bij FC Ingolstadt; een doelpunt van Michael Gregoritsch was genoeg voor de overwinning.