De aanklager tijdens de behandeling van de zaak
NOS Nieuws

Ex-pindafabrikant jaren de cel in na salmonellaschandaal

De voormalige eigenaar van een pindafabriek in de Amerikaanse staat Georgia is veroordeeld tot 28 jaar cel vanwege een salmonellaschandaal. Negen mensen overleden door de salmonellabesmetting en honderden mensen werden ziek.

De met salmonella besmette pinda's kwamen terecht in pindakaas. Volgens de aanklagers wist de eigenaar, Stewart Parnell, dat de pinda's niet veilig waren. Hij zou uitslagen van het laboratorium hebben vervalst.

Tijdens de behandeling van de zaak kwamen slachtoffers en nabestaanden getuigen tegen Parnell.

De voormalig eigenaar heeft altijd ontkend dat hij wist dat de pinda's besmet waren met salmonella. Zijn dochter verklaarde dat hij de pindakaas zelfs mee naar huis nam en dat zijn eigen gezin ervan heeft gegeten. De rechter werd echter niet overtuigd.

De advocaat van Parnell zei dat hij de straf veel te hoog vindt. "Parnell is 61 jaar en het komt er nu op neer dat hij de rest van zijn leven in de gevangenis moet doorbrengen." De broer van Parnell, die ook in de leiding van de fabriek zat, is veroordeeld tot 20 jaar en een andere leidinggevende kreeg 5 jaar gevangenisstraf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl