Patiënten werden begin deze maand geëvacueerd vanwege de wateroverlast

Weer operaties in VUmc Amsterdam na lekkage

In het VU medisch centrum in Amsterdam worden weer geplande operaties uitgevoerd. Volgens een woordvoerder staan voor vandaag zo'n dertig operaties gepland. De afdeling spoedeisende hulp gaat morgen weer open.

Ontruiming

Het ziekenhuis werd op 8 september geëvacueerd vanwege een breuk in een waterleiding in de buurt van het gebouw. Een deel van het ziekenhuis liep onder water, waaronder het ketelhuis dat de watervoorziening regelt.

Het beddenhuis werd ontruimd; 339 patiënten moesten naar andere ziekenhuizen worden gebracht. Daarvan komen er vanaf morgen vijftig terug naar het VUmc. Andere patiënten willen liever niet opnieuw worden vervoerd en blijven in het ziekenhuis waar ze nu liggen. Een deel is hersteld en mocht naar huis.

Miljoenenschade

Het VUmc heeft enkele noodvoorzieningen geplaatst om de uitval van beschadigde installaties op te vangen. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis moet het ketelhuis zo goed als zeker worden vervangen. "Daar wordt nu over nagedacht."

De verzekeraar van het ziekenhuis schat de materiële schade op dertig miljoen euro, maar de kans is volgens het VUmc groot dat dat bedrag nog stijgt.

VUmc gaat weer open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl