Veel belangstelling voor de testvaart van White Pearl

Mega-zeilschip maakt testvaart

In de Duitse stad Kiel heeft het mega-zeilschip White Pearl een testvaart gemaakt. Het schip is 140 meter lang en 25 meter breed; qua omvang te vergelijken met een containerschip. Het zeiljacht is hiermee het grootste ter wereld.

Het schip heeft acht dekken, een glazen observatie-dek en plek voor 54 bemanningsleden en 20 gasten. De masten zijn ruim 90 meter hoog - bijna net zo hoog als de Big Ben-toren in Londen. De zeilen hebben het oppervlak van een voetbalveld.

White Pearl is 140 meter lang en 25 meter breed

Geheim

De Russische miljardair Andrej Melnitsjenko liet het schip drie jaar geleden in het geheim bouwen op een afgelegen werf. Het project draagt nu nog de naam White Pearl, maar waarschijnlijk krijgt het superjacht de naam A; zo komt het schip volgens Melnitsjenko altijd voor in bootcatalogussen te staan.

Hoeveel het schip precies heeft gekost wil Melnitsjenko niet zeggen. Maar men spreekt van zo'n 400 miljoen euro.

Het is niet het eerste baanbrekende schip van Melnitsjenko: in 2008 werd na vier jaar bouwen zijn motorjacht A van 120 meter opgeleverd. Melnitsjenko staat met een fortuin van 8 miljard euro op de 97ste plek in de lijst met rijkste mensen in de wereld.

White Pearl in de haven van Kiel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl