De ploeg van BMC op het tijdritparcours in Richmond
NOS Wielrennen

BMC prolongeert wereldtitel ploegentijdrit

De Amerikaanse BMC-ploeg heeft bij de WK op de weg in Richmond de wereldtitel op de ploegentijdrit geprolongeerd. Het Belgische Etixx-QuickStep, dat de eerste twee edities had gewonnen, werd tweede. Het Spaanse Movistar pakte brons.

BMC en Etixx hielden het lang spannend tijdens de race. De Amerikaanse ploeg pakte een voorsprong, maar kon die niet uitbreiden in het tweede deel van de race. Toch waren Rohan Dennis, Stefan Küng, Taylor Phinney, Silvan Dillier, Daniel Oss en Manuel Quinziato op de streep te sterk voor de ploeg uit België.

Rohan Dennis was de motor van de BMC-ploeg. De Australiër zorgde er met lange aflossingen voor dat het verschil met Etixx (met kleppers als Kwiatkowski, Martin, Boonen en Niki Terpstra) uiteindelijk ruim elf seconden bedroeg. Movistar gaf iets meer dan een halve minuut toe op de tijd van BMC.

Lotto-NL Jumbo reed een verdienstelijke race en had lange tijd de snelste tijd. Uiteindelijk moesten de Nederlanders vijf ploegen voor zich dulden, waaronder Giant-Alpecin. Met kopman Tom Dumoulin eindigden de Duitsers als vijfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl