Guram Kashia scoort tegen De Graafschap en salueert naar de veteranen op de tribune

Vitesse heeft geen kind aan De Graafschap

Gadegeslagen door veteranen die in Arnhem zijn voor de Airborne-herdenking, heeft Vitesse in een matige wedstrijd met 3-0 gewonnen van hekkensluiter De Graafschap. De Arnhemmers zijn gedeeld zevende. De Doetinchemmers zijn na zes duels nog altijd puntloos.

In de eerste helft hoefde Vitesse zich niet bovenmatig in te spannen om afstand te nemen van De Graafschap, dat na een kwartier niet mocht mopperen dat Nathan Kabasele niet bestraft werd na een handgemeen met Kevin Diks.

Kashia, Kazaisjvili en Rashica scoren

Guram Kashia kopte Vitesse op voorsprong uit een hoekschop van Lewis Baker en de 2-0 vloeide voort uit een mooie aanval. Diks bediende Dominic Solanke met een steekpassje en uit diens voorzet schoot Valeri Kazaisjvili raak.

Vitesse oogde in de eerste helft bij tijd en wijle al mat en had in de tweede helft helemaal moeite om scherp te blijven. Dat leidde tot kansjes voor De Graafschap.

Zo werd een kopbal van Cas Peters gestopt door Eloy Room en kreeg de aanvaller de bal uit de rebound net niet goed op zijn voet.

Ruim een kwartier voor tijd besliste Milot Rashica het duel. Na verdedigend geschutter van Tim Linthorst en Pröpper omspeelde de Albanees doelman Hidde Jurjus en schoof hij de bal beheerst in het lege doel.