Erik Falkenburg maakte de 1-0
NOS Voetbal

Willem II boekt tegen FC Utrecht zijn eerste zege

Een fel Willem II heeft thuis tegen FC Utrecht verdiend de eerste overwinning binnengehaald. Erik Falkenburg zette met zijn (en Willem II's) tweede treffer van het seizoen de Tilburgers op het goede spoor.

Falkenburg kopte een voorzet van Lucas Andersen slim binnen. De voorsprong was verdiend; Willem II speelde vanaf het eerste fluitsignaal feller dan de bezoekers, al leverde dat tot aan de 1-0 nauwelijks gevaarlijke momenten op. Kort voor tijd bewees Sébastien Haller FC Utrecht een slechte dienst door na te trappen. De Fransman kon inrukken.

Barazite

Kort na rust stond plots de 1-1 op het bord: Nacer Barazite schoot in de korte hoek raak. De bezoekers wilden meer, maar kregen de 2-1 om de oren. Een voorzet van Frank van der Struijk plofte via Louis Nganioni pardoes in het doel.

Robbie Haemhouts besliste het duel. Andersen legde de bal na een klassieke schaar terug op de Belg, die beheerst scoorde. Het pleit voor FC Utrecht dat het bleef zoeken naar een tweede treffer, maar daar werd Willem niet warm of koud meer van.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl