Een week lang jagen op de regenboogtrui
NOS Wielrennen

Een week lang WK wielrennen bij de NOS

Op zondag 20 september beginnen in het Amerikaanse Richmond de wereldkampioenschappen wielrennen. Het evenement begint met de ploegentijdritten voor merkenteams en eindigt volgende week zondag met de wegwedstrijd voor de mannen. Alle wedstrijden van de vrouwen en mannen die uitkomen op het hoogste internationale niveau zijn rechtstreeks te volgen op NOS.nl.

Zondag 20 september

Om 17.30 uur (Nederlandse tijd) beginnen de vrouwen aan de ploegentijdrit. Welk team legt het glooiende parcours het snelste af? Het laatste team wordt rond 18:55 uur aan de finish verwacht.

Aansluitend starten de mannen aan de ploegentijdrit op de WK. Kan BMC de wereldtitel verdedigen? Andere kanshebbers zijn Etixx-Quick Step en Orica-GreenEdge. De ontknoping, die vanzelfsprekend rechtstreeks te volgen is op NOS.nl, is rond de klok van 21.30 uur.

Dinsdag 22 september

De individuele tijdrit voor vrouwen staat op het programma. Dertig kilometer lang volle bak. Voor Nederland staan Ellen van Dijk (goud in 2013) en Anna van der Breggen aan de start. De wedstrijd begint om 19:30 uur en finisht om 22:45 uur. Een uur later is er op NPO 3 een uitgebreide samenvatting te zien.

Woensdag 23 september

De mannen beginnen aan de tijdrit. Om 19:00 uur rolt de eerste renner van het podium. Om 21:30 uur is bekend wie zich de beste tijdrijder ter wereld mag noemen. Wilco Kelderman en Tom Dumoulin (vorig jaar goed voor een bronzen plak) komen voor Nederland in actie. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen op NOS.nl. Om 23.55 uur is er op NPO 3 een uitgebreide samenvatting.

Zaterdag 26 september

De wegwedstrijd voor vrouwen staat op het programma. Zes Nederlandse vrouwen zullen er alles aan doen om kopvrouw Anna van der Breggen naar de regenboogtrui te loodsen. De wedstrijd gaat om 19.00 uur van start en de finish wordt verwacht om 22.30 uur. De rechtstreekse uitzending op NPO 3 begint om 20.00 uur.

Zondag 27 september

Een dag na de vrouwen rijden de mannen de wegwedstrijd. Na 259,2 kilometer wielrennen is de wereldkampioen van 2015 bij de mannen bekend. De wedstrijd begint om 15.00 uur en finisht rond de klok van 21.40. De gehele koers is live te volgen op NOS.nl, terwijl NPO 2 om 20.10 uur inhaakt voor de ontknoping van de WK wielrennen. Nederland start met negen renners. Niki Terpstra vervult de rol van kopman, Lars Boom en Tom Dumoulin genieten de rol van beschermde renner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl