Berlusconi en Poetin op 12 september bij een archeologische opgraving bij Sebastopol op de Krim
NOS Nieuws

De Krim: wijnboer aangeklaagd na bezoek van Poetin en Berlusconi

Oekraïense aanklagers bereiden een proces voor tegen de directeur van wijngaard Massandra op de Krim. De wijnboer vrolijkte het bezoek van de omstreden president Poetin en oud-premier Berlusconi iets te veel op.

De oude vrienden Poetin en Berlusconi brachten het afgelopen weekend samen door op de Krim. Daar bezochten ze oude ruïnes en de bekende wijngaard Massandra. Hier werd een 240 jaar oude fles wijn voor hen opengetrokken ter waarde van 44.000 euro.

Dit schoot Oekraïense aanklagers die verantwoordelijk zijn voor de Krim in het verkeerde keelgat. De directeur wordt nu aangeklaagd op verdenking van verduistering. Berlusconi mag Oekraïne drie jaar niet meer in.

Regels

Toen de wijngaard nog bij Oekraïne hoorde, kon een fles alleen verkocht worden met toestemming van zowel de president als de premier. Het cadeau geven van een fles wijn is volgens de Oekraïense wet verboden.

In hoeverre de aanklacht serieus genomen kan worden is nog onduidelijk. Oekraïne heeft in de praktijk niets meer te zeggen over de Krim omdat het schiereiland min of meer is geannexeerd door Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl