Het kamp moet worden neergezet op Heumensoord
NOS Nieuws

Schietterrein bij vluchtelingenkamp alleen gebruikt in noodgevallen

Het schietterrein naast Heumensoord bij Nijmegen, waar binnenkort vluchtelingen worden opgevangen, zal tijdelijk alleen worden gebruikt in noodgevallen. Dat zegt een woordvoerder van Defensie. In het recreatiepark worden zo'n 3000 asielzoekers gehuisvest.

Het militaire schietterrein ligt vlak naast Heumensoord. De woordvoerder zegt dat het terrein alleen wordt gebruikt als dat zeer noodzakelijk is, zoals bij een militaire missie. "Mocht het terrein worden gebruikt, dan wordt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tijdig op de hoogte gebracht", zegt zij. "Op die manier worden de vluchtelingen niet verrast."

Tot uiterlijk juni zullen er mensen worden ondergebracht op Heumensoord, dat eigendom is van de gemeente Nijmegen. De vluchtelingen zullen waarschijnlijk worden opgevangen in een soort paviljoens.

Recreatiegebied

De burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, zei dat de gemeente ervaring heeft met het onderbrengen van grote groepen mensen in Heumensoord. Elk jaar worden daar duizenden militairen gehuisvest die meelopen in de Vierdaagse.

In 1998 werd al eens een grote groep asielzoekers opgevangen in het recreatiegebied. Toen ging het om duizend vluchtelingen.

In Budel ligt overigens ook een schietbaan van Defensie naast het azc. De baan is grotendeels ondergronds en volgens het COA zijn er praktische afspraken gemaakt met de gebruikers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl