Sigmar Gabriel tijdens een toespraak in Berlijn
NOS Nieuws

'Geen geld uit Brussel voor grenzensluiters'

Landen die niet de Europese waarden van solidariteit en empathie delen, hoeven ook niet te rekenen op geld uit Brussel. Deze duidelijke waarschuwing geeft de Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel in een interview met de Duitse krant Bild.

Als het zo doorgaat, dan is Europa in gevaar, meer dan het was tijdens de financiële crisis of tijdens de Griekse crisis.

Sigmar Gabriel in een interview met Bild

De waarschuwing is gericht aan de Oost-Europese landen die hun grenzen sluiten voor vluchtelingen. Zijn uitspraak sloot hierbij aan bij zijn collega de Maizière, Duits minister van Binnenlandse Zaken.

De Maizière zei eerder deze week dat terwijl Duitsland druk bezig is met de opvang van vluchtelingen, andere landen "hun grenzen afsluiten met prikkeldraad en hun poorten dichtgooien".

Hekken

De opmerkingen waren vooral een sneer naar Hongarije. Het land heeft zijn grenzen afgesloten door een hek te bouwen aan de grens met Servië en bouwt een nieuw hek aan de grensovergang naar Kroatië. Nu vluchtelingen massaal via Kroatië reizen, heeft ook dat land besloten om de grenzen te sluiten.

Gabriel benadrukte dat de omvang van het vluchtelingen probleem buitengewoon groot is. "Als het zo doorgaat, dan is Europa in gevaar, meer dan het was tijdens de financiële crisis of tijdens de Griekse crisis."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl