NOS Nieuws

Van der Steur nodigt politiebonden morgen uit

Minister Van der Steur nodigt de politiebonden morgen uit voor een gesprek om de impasse over de cao te doorbreken. Dat heeft premier Rutte bekendgemaakt bij de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer.

De agenten voeren al maanden actie voor een betere cao en de Kamer maakt zich ook zorgen over de situatie. Eerder vandaag zei Rutte dat hij geen concrete toezeggingen wil doen over de begroting voor Veiligheid en Justitie.

Ook nadat hij had gezegd dat de bonden worden uitgenodigd, wilde de premier inhoudelijk niet ingaan op wat Van der Steur precies te bieden heeft.

Rutte: morgen alle politiebonden uitnodigen

Niet enthousiast

Han Busker van de Nederlandse Politiebond is niet meteen wild enthousiast: "Wij zullen een gesprek nooit uit de weg gaan, maar voor onderhandelingen moet er echt iets komen. Ik wil precies weten waarvoor hij ons uitnodigt: een gesprek of aan de onderhandelingstafel? Hij weet wat nodig is om ons aan de onderhandelingstafel te krijgen."

"Daarnaast hebben we vandaag ook nog het kort geding gehad van de FNV tegen het loonruimteakkoord. Dat speelt uiteraard ook een rol", zegt Busker. De ACP is het met Busker eens. Die politiebond is blij met de oproep van Rutte, maar wil ook eerst zien waar Van der Steur mee komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl