Hakim Ziyech kiest voor Marokko
NOS Voetbal

Ziyech gaat in op uitnodiging Marokko

Hakim Ziyech heeft een uitnodiging van de Marokkaanse ploeg geaccepteerd, zo bevestigde zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli aan de NOS. Hij kreeg van bondscoach Badou Zaki een invitatie voor de oefenwedstrijden met Ivoorkust (9 oktober) en Guinee (12 oktober) in Agadir.

Ook na het spelen van de oefeninterlands mag Ziyech nog voor Nederland uitkomen. Zijn keuze wordt definitief bij een officiële A-interland voor een van beide landen.

Trainingsstage Oranje

De 22-jarige middenvelder, die werd geboren in Dronten, heeft zowel een Nederlands als een Marokkaans paspoort en werd in mei van dit jaar door de toenmalige Nederlandse bondscoach Guus Hiddink uitgenodigd voor een trainingsstage in Hoenderloo. Op die uitnodiging ging hij in.

Marokko toonde eerder ook interesse, maar Ziyech liet destijds weten voor Oranje te kiezen. Na twee dagen verliet Ziyech het Nederlandse kamp vanwege een enkelblessure.

De oefenwedstrijden van Marokko gelden als voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Equatoriaal-Guinea op 13 november (thuis) en 17 november (uit). De winnaar van de confrontatie plaatst zich voor de groepsfase van het Afrikaanse WK-kwalificatietoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl