Interim-president Michel Kafando tijdens zijn inauguratie
NOS Nieuws

Leger grijpt de macht in Burkina Faso

Het leger van Burkina Faso heeft de macht gegrepen in het land. Een militair meldde op de staatstelevisie en -radio dat de interim-regering is afgezet en dat er een nieuw, voorlopig staatshoofd is aangewezen.

Gistermiddag drongen de militairen de vergaderzaal van het presidentieel paleis binnen. Sinds die tijd houden ze interim-president Michel Kafando, de premier en aantal ministers gegijzeld. Hoe het met hen gaat, is onduidelijk.

De militairen zijn onderdeel van de presidentiële garde van Burkina Faso. Die bestaat uit 1200 man en geldt als een bolwerk van de verdreven oud-president Blaise Compaoré. De generaal van de garde, Gilbert Diendere, staat aan het hoofd van de voorlopige overgangsraad.

Schoten

Voor het presidentieel paleis in Ouagadougou hebben zich meer dan honderd mensen verzameld. Zij eisen dat de interim-regering wordt vrijgelaten.

Vandaag hebben de militairen opnieuw schoten gelost in een poging de betogers uiteen te drijven. Gisteren gebeurde dat ook al. Ook elders in de stad is geweervuur te horen.

In een poging de orde te herstellen, heeft het leger de grenzen van Burkina Faso gesloten. Er is ook een avondklok ingesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl