Bij aankomst in Madrid schudt Mohsen (midden) de hand van directeur Galan van de trainersschool
NOS Nieuws

Getackelde Syriër krijgt baan in Spanje

De Syrische vluchteling die door een Hongaarse cameravrouw werd getackeld heeft een baan aangeboden gekregen in Spanje. Osama Abdul Mohsen kwam woensdagavond aan in Madrid, samen met zijn twee zoons.

Miguel Galan, de directeur van de nationale opleiding voor voetbaltrainers Cenafe hoorde het verhaal van Mohsen. Ook vernam hij dat de Syriër trainer was geweest van een eerste-divisieclub in zijn geboorteland. Galan vond dat hij als 'collega' iets voor Mohsen moest doen.

Appartement

De Syrische vluchteling krijgt een appartement in Getafe, een voorstad van Madrid. Als hij voldoende is uitgerust kan hij aan de slag bij de opleiding.

Vorige week gingen de beelden de hele wereld over: een Hongaarse cameravrouw liet een Syriër met een kind op zijn arm struikelen. Mohsen viel bovenop zijn zoontje van 7. De vrouw filmde bij de Hongaars-Servische grens hoe vluchtelingen Hongarije binnen renden. Het filmpje leidde tot internationale verontwaardiging en de cameravrouw werd ontslagen.

De Syriër kwam afgelopen zaterdag aan in Duitsland en werd daar herenigd met zijn zoon van 18, die eerder via zee naar Italië was gevlucht.

'Als dit echt gebeurt, dan worden dromen werkelijkheid'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl