NOS Nieuws

Obama nodigt 14-jarige 'bommaker' uit op Witte Huis

President Obama heeft een 14-jarige jongen uitgenodigd op het Witte Huis, nadat de tiener gisteren werd opgepakt omdat zijn leraar dacht dat hij een bom had gemaakt. Het bleek te gaan om een digitale klok, die Ahmed Mohamed thuis had gemaakt en graag op school wilde laten zien.

"Toffe klok, Ahmed!", zegt Obama op Twitter. "Heb je zin om hem op het Witte Huis te komen laten zien? Kinderen zoals jij zouden moeten worden aangemoedigd om te laten zien dat wetenschap leuk is. Dat is wat Amerika zo goed maakt."

Ook Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft gereageerd op het incident. "Als je zoiets moois kunt maken verdien je applaus, en geen arrestatie", zegt Zuckerberg op Facebook. Net als Obama nodigt hij Ahmed uit om eens langs te komen. "Ik zou je graag willen ontmoeten. Blijf bouwen."

'Naar mijn idee zag het er niet uit als een bom'

Racisme

Toen de jongen met zijn klok aankwam op school schakelde de leraar de politie in. Ahmed werd geboeid afgevoerd en naar een detentiecentrum gebracht.

Op sociale media klinkt veel kritiek en wordt de school beschuldigd van racisme. Volgens zijn ouders werd Ahmed gearresteerd vanwege zijn buitenlandse naam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl