NOS Voetbal

Klaassen in de spits serieuze optie voor De Boer

Ajax-trainer Frank de Boer overweegt om Davy Klaassen in de spits op te stellen in de Europa League-wedstrijd tegen Celtic van donderdag. "Tegen een Engelse tegenstander hebben we vaker ruimte gekregen om te spelen, zoals met Christian Eriksen in het verleden", aldus De Boer.

Hij heeft dan ook vertrouwen in een goede afloop. "Ik denk dat we kunnen winnen", zegt De Boer. "Maar, het kan wel heel moeilijk worden. Voordelig is dat Celtic op de helft van de tegenstander wil voetballen. Daardoor krijgen we meer ruimte en daar moeten we van profiteren."

Volgens De Boer is er weinig verschil tussen spelen in de Champions League of in de Europa League. "Alleen het gevoel is anders", vindt de Ajax-trainer. "De leermomenten en de sfeer zijn hetzelfde."

  • ANP
    Amin Younes (l) in gesprek met assistent-trainer Dennis Bergkamp
  • ANP
    Nemanja Gudelj tijdens de training van Ajax voorafgaand aan het duel met Celtic
  • ANP
    Ajax bereidt zich voor op de wedstrijd tegen Celtic met een potje handbal

Younes, Dijks en Serero in selectie

De Boer heeft ook aanvaller Amin Younes opgenomen in de selectie voor het thuisduel. "Ik ben erg tevreden over hem."

Verder kan Mitchell Dijks, die hersteld is van een liesblessure, als linksback starten tegen Celtic. Ook Thulani Serero zit voor het eerst dit seizoen weer bij de selectie van het eerste elftal. De lichtgeblesseerde John Heitinga en Yaya Sanogo zijn niet fit genoeg om te spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl