NOS NieuwsAangepast

Winterweer hindert verkeer

De gevolgen van het slechte weer zijn goed merkbaar op de weg. In het westen waren de files twee keer langer dan normaal op een vrijdagochtend. Vooral in Zeeland en Zuid-Holland zijn de problemen groot. Ook voor Utrecht verwacht het KNMI problemen. Op sommige plaatsen valt meer dan 10 centimeter sneeuw in een uur.

Bij de Vlaketunnel ligt vijftien centimeter sneeuw, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten de hele dag goed de weers- en verkeersinformatie in de gaten te houden.

Ook het vliegverkeer heeft last van de sneeuw. Op Schiphol is een aantal vluchten geannuleerd, andere vluchten lopen vertraging op.

Heeft u foto's gemaakt van de verkeersproblemen? Stuur ze naar de NOS via www.nos.nl/ooggetuige

Het KNMI waarschuwt sinds gisteren al voor extreem weer. De ANWB vraagt vooral fietsers en motorrijders op te letten voor de gladheid.

Buitenland

Ook in het buitenland heeft het verkeer last van het winterweer, zegt de VID. Veel mensen grijpen de kerstvakantie aan om op vakantie te gaan. Zij moeten rekening houden met vertragingen.

Gisteren werd in België al een rijverbod voor het vrachtverkeer ingesteld in de provincies Namen, Luik en Luxemburg. Dat geldt nog steeds.

Bevriezing

De problemen op de weg zijn deels het gevolg van het winterweer van gisteren. Op veel plaatsen is het verraderlijk glad door bevriezing van sneeuwresten.

Gisteravond heeft het winterse weer in Nederland op verschillende plaatsen tot overlast geleid. Busmaatschappij Veolia haalde in Zuid-Limburg de bussen van de weg. Dat gebeurde nadat een aantal bussen door de sneeuw en de gladheid van de weg was geraakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl