De iPhone 6

Standaard-apps iOS in de toekomst mogelijk uit te schakelen

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Het wordt voor Apple-gebruikers in de toekomst waarschijnlijk mogelijk om bepaalde apps die standaard zijn geïnstalleerd te verwijderen of uit te schakelen. Dat zegt Apple-directeur Tim Cook in gesprek met de Amerikaanse nieuwssite BuzzFeed.

Standaard-apps zoals 'Aandelen' en 'Tips' belanden nu vaak in een mapje en leiden tot irritatie omdat ze niet te verwijderen zijn. Volgens Cook is dat ook niet altijd mogelijk. Sommige functies van het besturingssysteem iOS maken namelijk gebruik van zo'n standaard-app. Maar hij geeft toe dat dat niet voor alle apps geldt en belooft naar de mogelijkheid te kijken om bepaalde apps te verwijderen.

"Het is niet dat we ruimte op je iPhone of iPad willen opslurpen", zegt Cook. "We willen dat mensen tevreden zijn. Dus ik zie onder ogen dat er mensen zijn die dit willen en het is iets waar we naar kijken."

Verwijderen of uitschakelen

Hoe dat precies zal werken is nog onduidelijk. iOS bevat een groot aantal standaard apps, variërend van de mail- en agenda-app die door veel mensen worden gebruikt tot de aandelen- en podcast-app die vrij snel in een mapje verdwijnen. Apple biedt naast deze standaard serie ook aanvullende apps aan via de App Store.

Het is denkbaar dat een aantal apps in een nieuwere versie van iOS via de App Store zal moeten worden gedownload. Wat ook kan is dat via de instellingen-app de mogelijkheid wordt geboden om bepaalde apps aan en uit te zetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl