De Toro Rosso-bolide van Max Verstappen heeft dit seizoen nog een motor van Renault. De Fransen maakten bekend in de toekomst geen motorleverancier meer te willen zijn in de F1
NOS Sport

Topman Ghosn: Renault geen motorleverancier meer in Formule 1

Bij Renault zijn ze de kritiek uit de Formule 1-wereld op hun motoren zat. "Als een team problemen heeft, wordt er direct met de vinger naar je gewezen. We zijn duidelijk geweest. Het is klaar", zei topman Carlos Ghosn van het concern op de internationale autobeurs in Frankfurt.

Ghosn maakte duidelijk dat Renault in de komende jaren geen motorleverancier voor Formule 1-teams meer zal zijn. Momenteel maken Red Bull en Toro Rosso (het team van Max Verstappen) gebruik van de Franse krachtbron. Die blijkt dit jaar nauwelijks te voldoen.

Eigen team Renault

Er gaan al maanden geruchten over een vertrek van Renault. De Fransen worden ook in verband gebracht met het in financiële problemen verkerende team van Lotus. Renault zou overwegen met een eigen team in de Formule 1 terug te keren. "We hebben geen haast", zei Ghosn in Frankfurt. "We nemen tijd voor een beslissing."

Red Bull is sinds 2007 klant bij Renault. Van 2010 tot 2013 veroverde Red Bull met Sebastian Vettel vier wereldtitels op rij, ook bij de constructeurs. Sinds vorig seizoen is Toro Rosso afnemer van de Franse motoren. Dit jaar hebben beide teams grote problemen met de motoren, die te weinig vermogen hebben en het geregeld laten afweten.

Samenwerking levert weinig op

Volgens Ghosn levert de samenwerking ook veel te weinig op. "In de jaren dat we wereldtitels veroverden, zag en hoorde je de naam Renault nergens. We hebben de indruk dat onze investeringen zich slecht uitbetalen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl