Werknemers van Philip Morris na de sluiting van het sigarettenbedrijf
NOS Nieuws

Meerderheid ontslagen personeel Philip Morris weer aan het werk

Van de ontslagen medewerkers van sigarettenfabriek Philip Morris in Bergen op Zoom is ongeveer twee derde weer aan het werk, meldt projectleider Hans Hommel van mobiliteitscentrum Philip Morris. De bedoeling was om 80 procent weer aan het werk te krijgen, maar dat is dus niet gelukt.

In 2014 sloot de Nederlandse vestiging van de Amerikaanse sigarettenfabrikant haar deuren. Daardoor verloren veel mensen in de regio Bergen op Zoom hun baan.

Kort na de sluiting ging een mobiliteitscentrum van start om de ex-medewerkers weer aan werk te helpen. Van de 1008 mensen die in 2014 de laan uitgestuurd werden, zijn er nu 638 weer aan de slag.

Paardentandarts

Hommel noemt het teleurstellend dat de 80 procent nog niet is gehaald: “Ik vind dat heel jammer. De werkgelegenheid blijft achter in de regio. We gaan het wel halen, maar het gaat iets langer duren.”

De werknemers die wel een baan gevonden hebben, zijn terechtgekomen in allerlei sectoren. Zo belandden zij bij een farmaceutisch bedrijf in België, een vliegbasis en er is zelfs iemand paardentandarts geworden.

“Natuurlijk zijn we blij dat veel mensen weer aan het werk zijn. Maar we proberen onze ex-medewerkers wel realiteitszin bij te brengen. Velen willen hetzelfde verdienen, maar dat gaat niet altijd”, zegt Hommel. Zijn team zal zich het komende jaar blijven inzetten om alle mensen die ontslagen zijn weer aan een baan te helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl