Russische T-80 tank bij een show in St. Petersburg
NOS Nieuws

'Russische tanks op vliegveld in Syrië'

Rusland heeft op een vliegveld in Syrië een aantal tanks gestationeerd. Dat hebben twee hoge Amerikaanse militairen gezegd. Het vliegveld ligt aan de Middellandse Zee, in de buurt van de stad Latakia.

Het is volgens hen nog onduidelijk wat de Russen precies van plan zijn, maar het Pentagon zegt dat het erop lijkt dat de Russen een basis willen vestigen in Syrië.

Artillerie en luchtafweer

De afgelopen week zouden er op het vliegveld dagelijks ongeveer twee Russische militaire vrachtvliegtuigen zijn geland. Inmiddels staan er zeven Russische tanks op het vliegveld.

Verder staan er volgens de Amerikanen een aantal artilleriestukken en luchtafweergeschut, en zijn er ook zo'n 200 Russische militairen gehuisvest in tijdelijke barakken.

Bondgenoten

De Nederlandse Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks zei afgelopen donderdag dat de Russen de Syrische president Assad zien als een bondgenoot tegen het islamitische fundamentalisme van IS. Rusland erkent ook dat het wapens levert aan het Syrische bewind.

De Syrische ambassadeur in Moskou benadrukte voor het Russische persbureau TASS dat Syrië en Rusland al tientallen jaren bondgenoten zijn. Hij zei dat Syrië allerlei hulp ontvangt, waaronder militaire ondersteuning. De bewering dat er Russische militairen in Syrië zijn noemde hij westerse leugens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl