Elke dag proberen vluchtelingen per boot Europa te bereiken
NOS Nieuws

Tientallen vluchtelingen verdronken voor Griekse kust

Voor de kust van het Griekse eiland Farmakonisi zijn zeker 28 vluchtelingen verdronken, nadat hun boot op zee was gekapseisd. Het ongeluk gebeurde op zo'n 5 kilometer voor de kust.

De Griekse kustwacht heeft 68 mensen uit het water kunnen halen. Van de opvarenden bereikten dertig het eiland op eigen kracht. Het is nog niet duidelijk welke nationaliteit de vluchtelingen hebben.

Onder de slachtoffers zijn veel kinderen. De kustwacht zoekt nog steeds naar andere overlevenden.

Uit Turkije

Tienduizenden voornamelijk Syrische vluchtelingen hebben dit jaar al de oversteek gemaakt van de Turkse Egeïsche kust naar de nabijgelegen oostelijke Griekse eilanden.

Op het eiland Lesbos schoot de bevolking te hulp toen vanmorgen een opblaasbare boot met vluchtelingen op honderd meter voor de kust zonk. De Grieken trokken peuters en kleuters op rubberbanden uit zee naar het strand.

De waarnemende Griekse premier Thanou riep de EU tijdens een bezoek aan Lesbos op om morgen in te stemmen met de voorgestelde aanpak van de vluchtelingencrisis. Maandag bespreken de EU-ministers die migratie in hun portefeuille hebben, in Brussel het voorstel om 160.000 vluchtelingen vanuit Zuid-Europa te verdelen over de lidstaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl