Felicitaties voor doelpuntenmaker Wout Weghorst, tweede van rechts

Heracles Almelo wint ook in Den Haag

Heracles Almelo heeft voor het derde jaar op rij een competitiezege geboekt bij ADO Den Haag. Na de 3-0 en 3-1 van de afgelopen twee seizoenen, zegevierde de verrassende nummer twee van de eredivisie ditmaal met 1-0 in een bij tijd en wijle bikkelharde wedstrijd.

Minuut 38 cruciaal

In de eerste helft lag het tempo hoog, waren de overtredingen talrijk en had de 38ste minuut een hoog dramatisch gehalte. Terwijl ADO nog mokte over een afgekeurde treffer van Mike Havenaar (aan zijn rake kopbal zou een overtreding zijn voorafgegaan), sloeg Heracles toe. Uit een voorzet van Wout Droste kopte Wout Weghorst vanaf de rand van het strafschopgebied op fraaie wijze raak.

Voordat een en ander zich voltrok, was ADO de betere ploeg geweest en hadden Havenaar, Giovanni Korte en Gianni Zuiverloon kansen onbenut gelaten. Bij Almelose counters waren Weghorst en Mike te Wierik al eerder dicht bij succes.

ADO dringt vergeefs aan

Na de pauze daalde het tempo en waren de aanvankelijk schaars, maar naarmate de tweede helft vorderde nam de Haagse druk toe. Invaller Roland Alberg was dicht bij de 1-1, maar zijn knappe volley werd gestopt door Bram Castro.

De doelman was even later ook alert bij een schot van Edouard Duplan. In de slotfase kopte Havenaar nog tegen de paal en claimde ADO vergeefs een penalty toen Alberg neerging in een duel met Robin Gosens.