PSV wint bij SC Cambuur, hattrick Luuk de Jong

PSV heeft met speels gemak de uitwedstrijd tegen SC Cambuur gewonnen. De Friezen, die het grootste deel van het duel met tien man speelden, werden in eigen huis met 6-0 aan de kant geschoven. Luuk de Jong scoorde voor rust drie keer.

Cambuur-trainer Henk de Jong was niet tevreden met het spel van keeper Leonard Nienhuis en stuurde Harm Zeinstra het veld op in Leeuwarden. En die kreeg in twaalf minuten twee treffers om de oren. Luuk de Jong benutte eerst de strafschop die werd toegekend na hands van Sander van de Streek bij een schot van Andrés Guardado. Een paar minuten later was De Jong opnieuw succesvol met een kopbal in de linkerbenedenhoek na een voorzet van Joshua Brenet.

De Jong maakt hattrick vol

Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld, want Van de Streek werd met rood weggestuurd en PSV kreeg daarna alle ruimte om door de defensie van Cambuur heen te snijden. Dat deed het voor rust ook voortdurend met een handvol goede kansen tot gevolg, maar slechts één treffer. En ook die kwam voor rekening van De Jong, die na een door Zeinstra gekeerd schot van Brenet de bal voor zijn voeten kreeg.

PSV vijzelt doelsaldo op

Cambuur probeerde na rust vooral erger te voorkomen en PSV ging vanaf het begin van de tweede helft freewheelend op zoek naar een beter doelsaldo. Davy Pröpper schoot een klein kwartier na rust de 4-0 tegen de touwen en liet kort daarna met een kopbal de kans op een tweede treffer liggen.

Gaandeweg de tweede helft nam PSV gas terug met het oog op de Champions League-wedstrijd van dinsdag in Eindhoven tegen Manchester United. Jürgen Locadia, na een uur het veld in gekomen, was nog wel gretig, eiste een door arbiter Kevin Blom toegekende vrije trap op en schoot die hard tegen de touwen. In blessuretijd bepaalde de aanvaller met een kopbal de eindstand op 0-6.

Open huis bij Cambuur

Door de ruime nederlaag tegen PSV hebben de Friezen in vijf competitiewedstrijden al twintig tegendoelpunten geïncasseerd. Twee weken geleden ging de ploeg van De Jong met 4-1 onderuit bij Vitesse en een week daarvoor werd het thuis 1-6 tegen Heracles Almelo.

In de eerste twee wedstrijden van het seizoen wisten PEC Zwolle (2-2) en Feyenoord (0-2) beide twee keer het net te vinden tegen de Leeuwarders.