Ajax sleept gelijkspel uit het vuur bij FC Twente

Joël Drommel maakt een overtreding op Yaya Sanogo
    FC Twente viert feest na de goal van Hakim Ziyech
    Nick Viergever en Felipe Gutierrez

Ajax heeft na vier zeges de eerste averij opgelopen. De koploper speelde in Enschede tegen FC Twente op de valreep met 2-2 gelijk na een 2-0 achterstand.

FC Twente oogt herboren

Onder de ontslagen coach Alfred Schreuder speelde FC Twente onsamenhangend en was het teamverband ver te zoeken. Met René Hake voor het eerst aan het roer streed het voor elke meter en oogde het fris. De interim-trainer had Joël Drommel op doel geposteerd. De 18-jarige keeper werd voor rust geen enkel keer op de proef gesteld.

De Amsterdammers hadden twee weken geleden tegen ADO Den Haag voor het eerst lof geoogst voor hun spel. In Enschede vervielen ze weer in hun oude fout. De bal ging traag rond en veel vaker werd er breed en teruggespeeld dan dat de diepte werd gezocht.

Ajax staat te slapen

FC Twente kwam halverwege de eerste helft op 1-0. Na een hoekschop van Hakim Ziyech kwam de bal op tien meter van het doel bij de geheel vrijstaande Felipe Gutiérrez. De Chileen haalde hard uit met links en schoot binnen, ook omdat Davy Klaassen zijn hoofd introk.

Kort na rust ging de bal op de stip nadat Nemanja Gudelj hands had gemaakt na een hard schot van Jerson Cabral. Ziyech verschalkte Jasper Cillissen met een onvervalste panenka.

Invaller Fischer brengt spanning terug

Ajax bracht twintig minuten na rust de spanning terug; Riechedly Bazoer passte op de diep sprintende Viktor Fischer en de net ingevallen Deen vond met links de verre hoek. De ploeg van coach Frank de Boer drukte Twente vervolgens wel terug op eigen helft, maar creëerde weinig.

Ajax op valreep langszij

Vlak voor tijd ging doelman Drommel in de fout waardoor de bal bij de eveneens ingevallen Yaya Sanogo kwam. De van Arsenal gehuurde Fransman passeerde de keeper en ging vervolgens gemakkelijk liggen. Arbiter Pol van Boekel legde de bal opnieuw op de stip. Gudelj schoot onberispelijk binnen.