Joost Luiten wist geen aansluiting te vinden bij de top op KLM Open
NOS Sport

Nieuwe titel KLM Open raakt uit zicht voor Luiten

Golfer Joost Luiten heeft geen aansluiting kunnen vinden bij de koplopers in het KLM Open.

Met een derde ronde van 68 slagen op de Kennemer in Zandvoort bleef hij weliswaar twee onder par, maar Luiten schoot er weinig mee op. In de tussenstand zakte de oud-winnaar zelfs buiten de top-20 met een score van 202, acht slagen onder par.

KLM Open: samenvatting dag 3

Niet vlekkeloos

Luiten speelde wel iets beter dan vrijdag, toen hij op één boven par binnenkwam, maar vlekkeloos verliep de ronde allerminst. Hij noteerde drie bogeys en compenseerde die foutjes met vijf birdies. Zijn achterstand op de Fin Mika Ilonen, die het voorlopige klassement na drie volledige ronden aanvoert met -13, is vijf slagen.

De Spanjaard Rafael Cabrera-Bello staat echter halverwege de ronde al op -16. Hij maakte op de eerste negen holes zes birdies en één eagle.

Luiten: "Het is op papier een betere score dan vrijdag, maar ik had toch liever niet die bogeys gemaakt op de holes dertien en veertien. Die nekken me; het waren twee hele amateuristische fouten. Ik zal zondag voor elke hole blijven vechten."

Luiten: bij vlagen was 't goed

Wil Besseling, de tweede Nederlander die in Zandvoort nog meedoet, liep een ronde van -1 (twee birdies en een bogey) en staat gedeeld 39ste met een score van -6. De 29-jarige golfer uit Zwaag heeft alle kans om zijn beste prestatie ooit op het KLM Open (50ste in 2013) te verbeteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl