Cees Fasseur, de schrijver van de biografie van Pieter Sjoerds Gerbrandy. Zijn boek is genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs
NOS Nieuws

Nominaties Libris Geschiedenis Prijs bekendgemaakt

De boeken die genomineerd zijn voor de Libris Geschiedenis Prijs 2015 zijn bekendgemaakt.

Het zijn Gouden jaren van Annegreet van Bergen, over hoe Nederland na de oorlog door de welvaart onherkenbaar veranderde; de biografie van oud-premier Gerbrandy van Cees Fasseur, Oorlogsenthousiasme van Ewoud Kieft over het enthousiasme voor oorlog onder intellectuelen voor en tijdens de Eerste Wereldoorlog; De stamhouder van Alexander Münninghoff, over zichzelf, zijn vader en zijn grootvader en De schaduw van de grote broer van Laura Starink over de schaduw die het verleden over de Europese buurlanden van Rusland werpt.

Gouden jaren is van de genomineerden het best verkochte boek. Binnen vijf maanden werden er meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

De Libris Geschiedenis Prijs is een prijs van 20.000 euro voor een historisch boek dat een breed publiek aanspreekt. De prijs wordt op zondag 25 oktober uitgereikt door juryvoorzitter Bernard Wientjes in het radioprogramma OVT.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl