FNV-voorzitter Ton Heerts en voorzitter Suzanne Kruizinga van CNV Zorg & Welzijn zetten hun handtekening onder de petitie
NOS Nieuws

Van Rijn wil overleg met FNV over zorg

Staatssecretaris Van Rijn roept de FNV op met hem te overleggen over de toekomst van de zorg. In de aanloop naar een grote FNV-manifestatie in Amsterdam zegt Van Rijn dat er de komende jaren nog steeds meer geld naar de zorg gaat.

Hij wil "samen kijken" hoe het straks moet en kan worden. "Daarbij mag en kan de FNV niet aan de zijlijn blijven staan. Dus: Ton, kom terug aan tafel."

Westerpark

Ton is Ton Heerts, de voorzitter van de FNV. De vakbond is de organisator van een demonstratie tegen bezuinigingen in de zorg. Wekenlang riepen bekende mensen als Humberto Tan en Frits Barend Nederlanders op naar het protest 'Red de zorg' te komen.

De demonstranten verzamelen zich op het Damrak en gaan vanmiddag in een mars naar het Westerpark. Ook Van Rijn voert daar het woord.

Behoud van banen

De protestbijeenkomst roept ook kritische reacties op. Belangenorganisaties voor mensen die zorg nodig hebben, deden niet mee aan de organisatie van de demonstratie. Zij vinden dat de FNV zich te veel richt op het behoud van banen, terwijl zij zich meer zorgen maken over de inhoud van de zorg. Toch zal een deel van hun achterban wel komen, verwachten ze.

De FNV doet er in elk geval alles aan om Nederland op de been te krijgen. Er worden gratis treinkaartjes uitgedeeld en op radio en televisie riepen bekende Nederlanders op tot actie.

De volkspetitie Red de Zorg is sinds mei door 800.000 mensen ondertekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl