De plek waar de kraan is neergekomen is afgezet
NOS Nieuws

'Er is nu al niets meer te zien van het ongeluk in Mekka'

De ravage die gisteren ontstond toen een hijskraan op de Grote Moskee in Mekka viel, is alweer helemaal opgeruimd. Dat zegt reisleider Mimoun Kasmi van Maroc Voyage, die momenteel met een groep van 165 Nederlanders op bedevaart in Mekka is.

"Ik ben vanmorgen om half vijf lokale tijd bij de moskee geweest, en toen was alles weer normaal. Het was weer gewoon druk, net alsof er niets gebeurd is." Van het ongeluk is volgens Kasmi niets meer te zien. "Ze zijn gewoon aan het verbouwen, maar daar zijn ze al twee en een half jaar mee bezig"

Noodweer

Arabische media wijten het ongeluk aan een zware storm. Volgens Kasmi sloeg het weer op een gegeven moment om. "Het was ongelooflijk slecht weer gisteravond. Het begon enorm te waaien en te regenen en binnen een half uur was het helemaal donker."

Alle leden van Kasmi's groep zijn ongedeerd, al hebben sommigen het ongeluk wel van dichtbij zien gebeuren. "Een meneer uit Utrecht stond zelfs op maar 10 meter afstand van de plek waar de kraan naar beneden kwam. Hij is enorm geschrokken."

Volgens Kasmi verandert het ongeluk niets aan de planning voor de naderende hadj. "Een uurtje later zaten mensen alweer in de moskee."

Hijskraan valt op Grote Moskee in Mekka

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl