Hassan wordt tweede, maar wint klassement

Diamond League: Hassan wordt geklopt in eindsprint

Sifan Hassan is bij de Diamond League in Brussel als tweede geëindigd op de mijl. De Nederlandse liep samen met Faith Kipyegon ver voor de rest van het veld uit de laatste ronde in en werd in de eindsprint geklopt.

Bij de WK was de Keniaanse (zilver) op de 1.500 meter ook al te snel geweest voor Hassan (brons). Met 4.18,20 liep Hassan het Nederlandse record van Elly van Hulst (de 4.22,40 van 5 september 1986) uit de boeken.

Bovendien kon ze zich troosten met de eindzege in de Diamond League-cyclus op de 1.500 meter. Ze won dit seizoen twee keer, werd vier keer tweede en één keer derde. Daarnaast werd ze een keer tweede en een keer vierde op de 800 meter.

Hassan is blij met haar eindzege in het Diamond League-circuit, maar eigenlijk had ze een ander doel. "Ik ging voor een wereldrecord. Ik was in goede vorm, maar ik heb op de WK zo veel wedstrijden gelopen. Misschien was ik daardoor niet helemaal fris. Ik kan zeker een wereldrecord lopen, maar ik heb nu gewoon wat minder energie", aldus Hassan.

Visser laatste op 100 horden

Meerkampster Nadine Visser eindigde als negende en laatste op de 100 meter horden. Dawn Harper, die in Peking op de WK de finale miste, won. De nummers twee en drie van de WK, Cindy Roleder en Alina Talaj, kwamen er niet aan te pas en werden vijfde en zevende.

Yomif Kejelcha (5.000 meter) en Habiba Ghribi (steeple) zorgden op de valreep nog voor een beste seizoenprestatie.

Harper-Nelson wint 100 horden, Visser laatste

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl