Thibaut Courtois
NOS Voetbal

Chelsea voorlopig zonder Courtois

Chelsea moet het voorlopig stellen zonder doelman Thibaut Courtois. De 23-jarige Belg heeft tijdens de training een blessure opgelopen aan een meniscus van zijn rechterknie en is inmiddels geopereerd.

Hoe lang Courtois uit de roulatie zal zijn, is nog onduidelijk. "Maar een behoorlijk lange tijd", verklaarde José Mourinho, de trainer van Chelsea. Het is zelfs niet uitgesloten dat de sluitpost, die de afgelopen drie seizoenen was uitgeleend aan Atlético Madrid, dit kalenderjaar helemaal niet meer in actie kan komen.

Chelsea verkocht afgelopen zomer doelman Petr Cech aan Arsenal. Daardoor is de Bosniër Asmir Begovic nu de eerste vervanger van Courtois. "Het is niet makkelijk om de beste doelman van de wereld te vervangen", zei Mourinho. "Maar ik heb veel vertrouwen in hem."

Ook het Belgische elftal, dat in oktober EK-kwalificatiewedstrijden tegen Israël en Andorra wacht, moet op zoek naar een alternatief. Simon Mignolet, de doelman van Liverpool, lijkt de aangewezen persoon om de ontstane vacature in te vullen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl