Floyd Mayweather geeft een persconferentie voor zijn gevecht met Andre Berto zaterdag
NOS Sport

Mayweather: heb me altijd aan de dopingregels gehouden

Floyd Mayweather ontkent in alle toonaarden dat hij de dopingregels heeft overtreden voor 'het gevecht van de eeuw' op 2 mei met Manny Pacquiao. Hij kreeg aan de vooravond van dat duel een mengsel van zoutoplossing en vitaminen geïnjecteerd.

"Zoals het USADA (het Amerikaanse antidopingagentschap) ook al meldt, ik heb de dopingregels van Nevada (het gevecht werd in Las Vegas gehouden) en het USADA niet overtreden. Ik heb me altijd aan de regels gehouden en dat zal ik ook altijd blijven doen."

Deze controversie eindigt pas als het USADA duidelijk kenbaar maakt hoe zij tegenover attesten met terugwerkende kracht staan.

Bob Bennett, directeur van het Nevada State Athletic Commission

Verboden of niet?

Volgens SB Nation is het toedienen van zoutoplossing en vitaminen via een infuus niet toegestaan volgens de regels van het WADA (het wereld antidopingagentschap) en het USADA, omdat dat de aanwezigheid van een andere stof kan maskeren of verdunnen.

Het USADA weerspreekt dat echter. "Wij vinden het belangrijk om dat meteen te corrigeren. De staat Nevada bracht destijds al naar buiten dat wij Mayweather vrijstelling hebben gegeven voor de injectie. Dat was niet tegen de regels."

Controversie

Mayweather vroeg zijn attest echter pas zeventien dagen na het gevecht aan en twee dagen later gaf het USADA hem die ook. "De enige die daarvoor goedkeuring mag geven, zijn wij", zegt Bob Bennett, directeur van het Nevada State Athletic Commission, tegen Reuters.

Bennett: "Deze controversie eindigt pas als het USADA duidelijk kenbaar maakt hoe zij tegenover attesten met terugwerkende kracht staan".

Mayweather en Pacquiao blikken terug op Het Gevecht

Laatste gevecht

Mayweather stapt zaterdag in Las Vegas opnieuw de ring in om zijn wereldtitel in de WBC en WBA te verdedigen tegen Andre Berto. Het zal het laatst gevecht worden van de 38-jarige nog ongeslagen Amerikaan.

Floyd Mayweather en Andre Berto dagen elkaar uit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl