Tom Brady rent schreeuwend het veld op voor het duel van de Patriots met de Steelers
NOS Sport

NFL-superster Brady is terug, en hoe

Alsof er de afgelopen maanden niets is gebeurd, zo hartstochtelijk werd Tom Brady vannacht toegejuicht bij de start van het nieuwe NFL-seizoen. De superster van New England Patriots hielp zijn ploeg aan een 28-21 thuiszege op Pittsburgh Steelers.

Record

Brady zette - een week nadat zijn schorsing in 'Deflategate' werd opgeheven - vier touchdowns op en 25 van zijn 32 passes kwamen aan. Daarnaast oogstte de drievoudig MVP van de Superbowl lof met negentien succesvolle passes op een rij, een clubrecord.

Samen met titelhouder New England is Brady op jacht naar zijn vijfde Super Bowl. Als hem dat lukt, zal hij betiteld worden als 'de grootste aller tijden'. Nu is hij ook al recordhouder, maar wel samen met Joe Montana en Terry Bradshaw, twee andere NFL-legendes.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deflategate

Brady zou nu eigenlijk een schorsing van vier wedstrijden uitzitten, als een rechter in New York zijn straf van de NFL voor zijn rol in Deflategate vorige week niet ongedaan had gemaakt. Brady zou vorig seizoen in een wedstrijd opdracht hebben gegeven om lucht uit de ballen te laten lopen, zodat hij ze makkelijker kon gooien.

Brady heeft altijd ontkend, maar weigerde zijn telefoon met mogelijk bezwarende sms'jes naar medewerkers vrij te geven aan de NFL. Vooral daarvoor kreeg hij een schorsing.

Brady: bijzondere avond

"Het was een bijzondere avond. Ik heb ervan genoten, net als het hele team", zei Brady na de wedstrijd tegen Pittsburgh. "Het is altijd leuk om voor eigen publiek te spelen. Het was een goede overwinning."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl