NOS Nieuws

Rottenberg: Dijsselbloem 'supertechnocraat'

'Supertechnocraat in Brussel'

PvdA-prominent Rottenberg vindt minister Dijsselbloem een "Brusselse supertechnocraat". Dat zegt hij in een filmpje in het NTR-programma College Tour, waar minister Dijsselbloem wordt ondervraagd. College Tour is vandaag opgenomen en wordt morgen uitgezonden.

Rottenberg vindt Dijsselbloem ook geen "visionair of verhalenverteller". Dat laatste erkent Dijsselbloem, maar hij vindt zichzelf geen supertechnocraat. Die zou er niet in slagen een doorbraak in de eurozone voor elkaar te krijgen, zoals in Griekenland, zei Dijsselbloem.

Diederik Samsom

Eerder deze week uitte Rottenberg forse kritiek op partijleider Samsom. In Vrij Nederland noemde hij die "de bedrijfsleider van het kabinet". Rottenberg vindt ook dat vicepremier Asscher de waarden van de PvdA overtuigender kan uitdragen dan Samsom.

Rottenberg is voorzitter van de commissie die de kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen gaat samenstellen. Dinsdag noemde PvdA-voorzitter Spekman de uitlatingen van Rottenberg stom en fout. In College Tour omschrijft Dijsselbloem de kritiek van Rottenberg op Samsom als "onbehouwen". Hij vindt dat Rottenberg betere omgangsvormen moet hanteren.

'Dat zou ik echt niet chique vinden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl