Een TSA-medewerker controleert een koffer op het vliegveld van Chicago
NOS Nieuws

Loper TSA-sloten kan nagemaakt worden

De lopersleutel van het zogenoemde TSA-slot kan worden nagemaakt met een 3D-printer. Het slot is bedoeld voor reizigers naar de VS die hun koffer willen afsluiten. Met de lopersleutel kan de Amerikaanse douane de koffer openen voor controle, zonder de koffer open te breken.

Alleen de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA), heeft die lopersleutels. De TSA is verantwoordelijk voor de veiligheid van reizigers in de VS.

Op basis van foto's is het hackers nu gelukt kopieën te printen met een 3D-printer. De foto's waren in november 2014 door The Washington Post gepubliceerd bij een artikel over de TSA. Vorige maand zijn de foto's door de krant offline gehaald.

TSA sloten

Waterdicht

Hackers hebben de bestanden om de sleutel te printen op Github gezet, een site waar veel van zulke bestanden worden gedeeld. Gebruikers van de site die de lopersleutels hebben uitgeprint bevestigen dat ze werken.

Een veiligheidsexpert zei tegen de Engelse krant The Guardian dat de geslaagde namaakactie aantoont dat sleutelsystemen met een loper niet waterdicht zijn en dat ze altijd kunnen worden gekraakt of nagemaakt.

Het slotsysteem is geïntroduceerd na de aanslagen van 11 september 2001, toen de VS de douanecontroles verscherpte. Om reizigers de mogelijkheid te geven toch hun koffer op slot te kunnen doen, is dit systeem ontwikkeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl