NOS NieuwsAangepast

Overlast door kerstverkeer en sneeuw

In grote delen van het land heeft het verkeer last gehad van sneeuw en gladheid. Op deze donderdag voor de kerstvakantie is het traditiegetrouw zeer druk op de weg, wat ook tot extra overlast heeft geleid. Op het hoogtepunt, rond half zes, stond er meer dan 400 kilometer file.

In Limburg is ongeveer zes centimeter sneeuw gevallen. Daar is het nog steeds erg glad en heeft vervoerbedrijf Veolia rond acht uur de bussen van de weg gehaald. In andere delen van Limburg rijden de bussen met vertraging.

Duitse grens

In Noord-Nederland is een hele dikke mist ontstaan, waardoor het zicht lokaal minder dan vijfig meter kan zijn. Ook daar ligt een dik pak sneeuw. In de avondspits liep rond Emmen het verkeer vast en op de A28 bij Assen stond in beide richtingen tien kilometer file.

De reguliere files in de Randstad en bij Arnhem waren langer dan normaal. Op de A12 was het erg druk, tussen Arnhem en de Duitse grens stond op een gegeven moment zo'n twintig kilometer file.

Spoor

Voor het treinverkeer stond ProRail klaar met sneeuwploegen, grote problemen hebben zich nog niet voorgedaan. In de Belgische Ardennen geldt sinds vanmiddag een verbod voor vrachtwagens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl