Rubberen afvoerbuizen liggen opgestapeld voor het VUmc in Amsterdam
NOS Nieuws

VUmc met tijdelijke voorzieningen misschien eerder open

Het VUmc gaat vandaag met technici en andere deskundigen bespreken of het ziekenhuis met tijdelijke voorzieningen "zo snel mogelijk" de deuren weer kan openen. Gisteren werden alle patiënten uit het Amsterdamse ziekenhuis geëvacueerd nadat een gesprongen waterleiding ernstige schade aan het ketelhuis en andere voorzieningen had veroorzaakt.

Volgens Jan Hol van het VUmc maken alle 339 geëvacueerde patiënten het goed. Na de megaoperatie, die de hele dag duurde en rond middernacht werd afgerond, is het "razend stil" in het ziekenhuis, aldus Hol. Vandaag komen deskundigen de schade opnemen aan alle voorzieningen die in de kelders van het gebouw zijn ondergebracht. Die kwamen gisteren onder water te staan.

Het VUmc kan beginnen met opnemen van de schade

Geen tijdstip

Aangezien het om een grootschalige en langdurige operatie gaat, wil het VUmc bekijken of het ziekenhuis toch eerder open kan met tijdelijke voorzieningen. Hol wil niet speculeren over een tijdstip waarop de patiënten weer kunnen terugkeren.

Vanaf vandaag gaat het ziekenhuis zich ook buigen over de vraag op wie de schade van de wateroverlast verhaald kan worden. "Die vragen zijn natuurlijk gisteren ook meteen opgekomen, maar onze eerste aandacht ging uit naar de zorg voor onze patiënten", zegt Jan Hol. Hij benadrukt dat de juridische kant van de zaak vanaf vandaag een belangrijke rol gaat spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl