Vooral de vrachtwagenproducenten zagen de verkoop in 't tweede kwartaal fors toenemen.
NOS Nieuws

Autobranche: na drie jaar krimp weer groei

Na drie jaar van krimpende omzetten zit het de autobranche in 2015 weer mee. Na de omzetstijging in het eerste kwartaal (+4 procent) stegen de verkopen in het tweede kwartaal met 6 procent.

De sterkste groei (14 procent) was voor de sector bedrijfsauto's, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook verkopers van motoren zagen de omzet met meer dan 10 procent toenemen. Mede door die gunstige omzetontwikkeling is het vertrouwen van ondernemers in deze sector toegenomen tot het hoogste niveau sinds 2011.

Ter relativering: ondanks de recente omzetgroei ligt de branche nog altijd 20 procent achter op het topjaar 2007.

Bussen

Het aantal verkochte bedrijfswagens en bussen steeg in de maanden april, mei en juni met ruim 18 procent tot 19.000. Er werden 4250 motoren verkocht, en dat is 11 procent meer dan in dezelfde periode van 2014.

Voor de personenauto-sector was het tweede kwartaal het sterkste kwartaal sinds 2011. Er rolde een omzetplus uit van 3 procent. In het eerste kwartaal was er een groei van 1 procent. In het tweede kwartaal werden bijna 92.000 nieuwe auto's verkocht, een fractie minder dan een jaar eerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl