NOS Nieuws

'Afpersers' voor de rechter in Limburgse sekszaak

In Limburg moeten binnenkort drie verdachten terechtstaan voor een afpersingszaak, waarin twee jonge meisjes werden aangeboden voor seks. De verdachten, twee mannen en een vrouw, zouden een 68-jarige man naar een huis in Roermond hebben gelokt.

De man had een advertentie gezet waarin hij vroeg om seks met een jonge vrouw. De verdachten benaderden hem en kwamen overeen dat hij voor 300 euro seks mocht hebben met twee zusjes van 13 en 14 jaar, schrijft De Telegraaf.

Toen de man zich voor de meisjes aan het uitkleden was in een huis in Roermond maakten de verdachten foto's van hem, zegt advocaat Ivo van de Bergh, die een van de verdachten bijstaat. Volgens De Telegraaf werd de man daarop gechanteerd en moest hij 4000 euro betalen.

Het OM bevestigt dat er drie verdachten voor de rechter moeten verschijnen voor afpersing. Het zijn een 51-jarige man uit Roermond, een 35-jarige man uit Hoensbroek en een 33-jarige vrouw uit Hoensbroek. Allen zitten vast. Er zijn nog twee verdachten. Of dat de twee meisjes zijn, wil het OM niet bevestigen.

'Doorgeslagen'

Advocaat Van de Bergh zegt dat zijn cliënt, de man uit Roermond, alleen de bedoeling had de man te ontmaskeren als pedofiel. Hij zou geïnspireerd zijn geraakt door tv-programma's. "Mijn cliënt is daarin wat doorgeslagen." De twee andere verdachten zijn een man uit Heerlen en een vrouw uit Hoensbroek.

De zaak speelde in december 2014. De verdachten zouden recentelijk zijn opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl