Minister Schippers
NOS Nieuws

Nederland organiseert top over infectieziekten

Nederland organiseert in het najaar van 2016 de top van de Global Health Security Agenda. Dat zei minister Schippers tijdens de editie van dit jaar in Zuid-Korea. Tijdens de bijeenkomst wordt gesproken over de gevaren van infectieziekten.

Vorig jaar nam de Amerikaanse president Obama het initiatief voor de top. Doordat mensen steeds meer reizen neemt ook het risico op verspreiding van infectieziekten toe. Deelnemers aan de Global Health Security Agenda proberen tot een gezamenlijke aanpak te komen.

Leidersrol

Nederland heeft een leidersrol als het gaat om antibioticaresistentie. Door het onjuiste gebruik van antibiotica dreigen steeds meer bacteriën resistent te worden. Infectieziekten als long- en blaasontstekingen kunnen daardoor in de toekomst dodelijk worden.

Tijdens de top in Zuid-Korea heeft Nederland afspraken gemaakt met een groep landen over de ontwikkeling van een nieuw antibioticum. Het ontwikkelen van nieuwe antibiotica is niet aantrekkelijk voor bedrijven omdat er veel geld geïnvesteerd moet worden in een middel waarvan het gebruik juist moet worden teruggedrongen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl