Een zitting eerder dit jaar in de zaak rond de gedode 'oma Mok'
NOS Nieuws

OM eist dezelfde straffen tegen 'zes van Breda'

De straffen van de 'zes van Breda' die zijn veroordeeld voor de moord in 1993 op een vrouw in Breda, moeten blijven staan, vindt het Openbaar Ministerie. Het OM heeft in Den Haag opnieuw tien jaar celstraf geëist tegen de drie mannen en twee jaar cel tegen de drie vrouwen.

De 'zes van Breda' werden in 1994 opgepakt voor de roofmoord op de 56-jarige Tim Mui Cheung, bekend als oma Mok. Zij is in de nacht van 3 op 4 juli 1993 in het Chinese restaurant van haar zoon in Breda gedood. Ook bleek de gokkast leeggehaald.

Belastende verklaringen

De mannen kregen tien jaar cel voor het doden en beroven van de vrouw. De vrouwen, die bekentenissen hadden afgelegd, werden veroordeeld wegens medeplichtigheid. De vrouwen zeiden later dat ze hadden bekend onder druk van hun verhoorders, of in de hoop dat ze dan naar huis mochten.

De 56-jarige Tim Mui Cheung, bekend als oma Mok

Het zestal zegt zelf dat het niets te maken heeft met de dood van de vrouw, maar het OM meldt dat nieuw onderzoek en het horen van zo'n veertig getuigen belastende verklaringen hebben opgeleverd.

Aziatische man

De Hoge Raad bepaalde drie jaar geleden dat het gerechtshof in Den Haag de zaak opnieuw moet behandelen. Ontlastende verklaringen van getuigen zaten destijds namelijk niet in het justitiedossier.

Van 'de zes' is in het restaurant geen enkel spoor gevonden. Twee bloedsporen zijn met nieuwe technieken onderzocht. Ze blijken afkomstig van een Aziatische man. Niemand van 'de zes' is van Aziatische afkomst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl