De vuurbal richtte geen schade aan
NOS Nieuws

Mysterieuze vuurbal boven Bangkok

Inwoners van Bangkok werden tijdens de ochtendspits opgeschrikt door een mysterieuze vuurbal. Rond 08.41 uur lokale tijd vloog een grote vuurbal met een spoor van rook over de stad. Ook op verschillende plaatsen ten westen van de stad werd het verschijnsel gesignaleerd.

De vuurbal werd vastgelegd door verschillende Thai die de filmpjes onmiddellijk online plaatsten. Het verschijnsel veroorzaakte paniek doordat op de sociale media de meest uiteenlopende geruchten werden verspreid. Zo werd gezegd dat het ging om een vliegtuigcrash. De vuurbal zou een helikopter hebben geraakt. Een andere getuige liet weten dat hij dacht aan een brandende ballon.

Vuurbal boven Bangkok

De Thaise autoriteiten hebben laten weten dat deze geruchten niet kloppen. Er werd ook nog gedacht aan kunstmatig ruimteafval zoals een oude satelliet. Maar waarschijnlijk gaat het om een meteoor, een stuk ruimtepuin. Zo'n vallende ster komt met enorme snelheid in de atmosfeer van de aarde waardoor een lichtspoor ontstaat.

Voor zover bekend heeft de vuurbal geen schade aangericht. De meteoor is waarschijnlijk al helemaal verbrand voordat hij de grond kon bereiken.

Het loopt niet altijd goed af als meteoren de atmosfeer binnendringen. In 2013 raakten zeker 1200 mensen gewond door een meteorietinslag bij het Russische Tsjeljabinsk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl