Het dochtertje van Jennifer Cramblett
NOS Nieuws

Blanke vrouw vangt bot bij rechter na aanklagen spermabank

Een blanke vrouw uit de Verenigde Staten krijgt geen schadevergoeding van een spermabank die haar per ongeluk het zaad gaf van een zwarte man. Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois oordeelt dat de vrouw niet in haar recht staat.

Jennifer Cramblett diende vorig jaar een aanklacht in tegen de spermabank, omdat die het sperma van twee donoren had verwisseld. De vrouw had nadrukkelijk verzocht om een donor die blank was. Door de fout beviel Cramblett in 2012 van een dochter met een donkere huidskleur.

Cramblett zegt dat ze bang is dat haar dochter op zal groeien als een buitenbeentje. "Ik houd ongelooflijk veel van haar, maar ze woont in een blanke gemeenschap", zei ze in een interview met televisiezender ABC. "Hoe kan ik haar ooit beschermen tegen vervelende opmerkingen?"

Eerlijke kans

De spermabank bood excuses aan en vergoedde een deel van de kosten van de behandeling. Dat was echter niet genoeg voor Cramblett, die een hogere schadevergoeding wilde.

"Ze kunnen zich hier niet vanaf maken met een simpel excuus", zei ze. "We hebben het geld nodig om naar een plek te verhuizen waar mensen van verschillende afkomst wonen. Alleen dan krijgt onze dochter een eerlijke kans in het leven."

De vrouw zegt dat zij en haar partner Amanda Zinkon veel stress en pijn hebben gehad door de fout van de spermabank. Volgens de rechter is dat echter geen goede reden voor een rechtszaak.

Pizza

De rechter gaf de advocaten van de spermabank gelijk. Die argumenteerden dat het kind van Cramblett gezond is geboren en dat de dokters daarom niets te verwijten valt.

De advocaat van Cramblett zei tegenover ABC dat hij vindt dat de spermabank niet zorgvuldig is geweest. "Mijn cliënt belde omdat ze een spermadonor wilde. Dan kun je haar niet behandelen alsof ze zojuist een pizza heeft besteld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl