Marc Overmars en Edwin van der Sar
NOS Voetbal

Nieuwe functie Van der Sar en Overmars bij Ajax

Edwin van der Sar krijgt er per direct een nieuw takenpakket bij Ajax bij. De directeur marketing wordt voorzitter van het technisch hart.

Verder treedt Van der Sar per 13 november van dit jaar, na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), aan als statutair directeur. Die functie gaat hij vervullen met Dirk Collee, die ook directievoorzitter wordt. De aanstaande benoeming van Collee is voor een jaar. De oud-topman van ABN Amro treedt per direct af als commissaris van Ajax. Daarna moet Van der Sar de directievoorzitter en algemeen directeur worden.

Marc Overmars, nu directeur voetbalzaken, gaat zich volledig richten op het aan- en verkoopbeleid en spelerscontracten. Zijn titel wordt directeur spelersbeleid. Van der Sar krijgt als voorzitter van het technisch hart, bestaande uit hoofdtrainer Frank de Boer, assistent Dennis Bergkamp, hoofd opleiding Wim Jonk en Overmars, de overige voetbalzaken in zijn portefeuille.

Tscheu la Ling

Advies Ling

De wijzigingen zijn mede gebaseerd op het advies van Tscheu la Ling. "Begin juni hebben wij Tscheu la Ling gevraagd en bereid gevonden voor de RvC de situatie in en rondom het technisch hart in kaart te brengen en ons van adviezen te voorzien", lichtte RvC-voorzitter Hans Wijers toe in een persbericht. "Deze opdracht heeft hij afgerond en recent aan ons gepresenteerd."

“Door de genoemde wijzigingen hebben wij als RvC veel vertrouwen in de stappen die Ajax de komende jaren gaat maken, zowel binnen als buiten het veld", vervolgde Wijers. "Voor nu is het van belang dat alle betrokkenen op een positieve en constructieve manier verdergaan met hun inspanningen voor Ajax. Een andere houding dan deze wordt door ons niet meer geaccepteerd.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl