NOS Nieuws

Paus: neem een vluchtelingengezin op

Paus Franciscus vraagt vluchtelingen op te nemen

Paus Franciscus heeft alle gelovigen gevraagd om te helpen bij de opvang van de vele vluchtelingen die deze weken naar Europa zijn gekomen. "Ik roep alle parochies, geloofsgemeenschappen en kloosters op om elk één vluchtelingengezin op te nemen", zei de paus na zijn zondagse preek.

Om het goede voorbeeld te geven bieden de twee parochies in Vaticaanstad onderdak aan twee vluchtelingenfamilies, zei de paus. De families kunnen binnen enkele dagen terecht in Vaticaanstad.

Italië alleen heeft al 25.000 kerkparochies, lokale gemeenschappen van gelovigen. In bijvoorbeeld Duitsland telt de Rooms-Katholieke Kerk 12.000 parochies, in Nederland zo'n 800 parochies.

Aansporing

Paus Franciscus benadrukte in zijn toespraak tot de gelovigen op het Sint-Pietersplein dat de honderdduizenden vluchtelingen niet genoeg hebben aan aansporingen als 'Houd moed, blijf volhouden!' Hij vroeg de bisschoppen in heel Europa om hun bisdommen ertoe over te halen vluchtelingen onderdak te bieden.

De paus heeft al herhaaldelijk aandacht gevraagd voor het lot van de vluchtelingen. Zo heeft hij het opvangcentrum voor bootvluchtelingen op het Italiaanse eiland Lampedusa verschillende keren bezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl