Ajax heeft oud-bankier Dolf Collee aangesteld als algemeen directeur
NOS Voetbal

'Oud-bankier Collee nieuwe directeur Ajax'

Ajax heeft een nieuwe algemeen-directeur. Dolf Collee, oud-topman van ABN Amro, zal de functie vooralsnog voor een jaar bekleden. Dat meldt De Telegraaf.

De 62-jarige Collee trad in 2012 toe tot de raad van commissarissen van de Amsterdamse club. Recentelijk werd hij samen met zijn collega-commissaris Theo van Duivenbode als gedelegeerd commissaris toegevoegd aan de directie. Collee maakte van 2000 tot 2006 deel uit van de raad van bestuur van ABN Amro.

Eenheid herstellen

Collee is de opvolger van Michael Kinsbergen, die enkele maanden geleden zijn functie opgaf. De oud-bankier moet niet alleen de eenheid binnen de organisatie herstellen, maar ook zijn beoogde opvolger Edwin van der Sar een stap verder in zijn ontwikkeling helpen.

Deze week luidden Keje Molenaar, Rob Been junior en Mark Geestman al de noodklok over het gebrek aan leiderschap en de bestuurlijke chaos bij de Amsterdamse club. Tscheu La Ling, die eerder door Johan Cruijff naar voren werd geschoven als algemeen directeur, is bezig op verzoek van Cruijff om de organisatie door te lichten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl