NOS Nieuws

Drones veroorzaken steeds vaker problemen in VS

Drones bedreigen luchtvaart in VS

Drones worden steeds populairder in Amerika. Niet alleen bij amateurs, ook ondernemers zien volop mogelijkheden. Correspondent Wouter Zwart ging langs bij het bedrijf Navigator CS dat drones gebruikt om inspecties uit te voeren bij bouwprojecten. Voor hen is dat efficiënt en goedkoop.

Maar luchtvaartautoriteit FAA telde dit jaar al 700 incidenten met drones bij vliegvelden. Paul Beckwith van Navigator geeft toe dat amateurs met drones in de buurt van vliegvelden een risico vormen. "Het ergste zou een ongeluk zijn, doordat iemand onjuist handelt. Als mijn toestel in een straalmotor van een vliegtuig wordt gezogen, heb je een ramp."

Grenzen verleggen

Het probleem is dat de regels lang niet altijd duidelijk zijn. Bedrijven als Google en Amazon willen graag verder met drones. Ze zijn tegen al te strenge nieuwe regels.

Drone-lobbyist Michael Drobac: "De overheid probeert technologie altijd bij te benen door overdreven te reageren. Maar technologie wint altijd. Want consumenten eisen nieuwe grensverleggende dingen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl