NOS Wielrennen

Ferrand-Prevot nu wereldkampioene op weg, veld én mountainbike

  • EPA
    In januari grijpt Ferrand-Prevot de wereldtitel bij het WK veldrijden
  • AFP
    Ferrand-Prevot (l) verovert in september 2014 de wereldtitel op de weg

De Franse wielrenster Pauline Ferrand-Prevot is sinds vandaag wereldkampioene in drie verschillende wielerdisciplines. Bij de WK mountainbike bleef Ferrand-Prevot de rest van het veld ruim voor op het onderdeel cross-country, het belangrijkste onderdeel van de wereldkampioenschappen. De Française was al regerend wereldkampioene op de weg en in het veld.

Nog geen jaar geleden werd Ferrand-Prevot, die rijdt voor de Nederlandse Rabobank-Liv-formatie, ook al wereldkampioene op de weg in Ponferrada. Afgelopen winter veroverde de ploeggenote van Marianne Vos in het Tsjechische Tábor ook de wereldtitel bij het veldrijden.

De Russin Irina Kalentjev werd in Andorra tweede achter Ferrand-Prevot. Jana Belomoina uit Oekraïne werd derde.

Bijrollen voor Terpstra en Van Houts

De Nederlandse Anne Terpstra finishte als twintigste. Daarmee heeft ze geen olympische startbewijs veroverd. Volgens de eisen van het NOC*NSF had ze daarvoor bij de beste twaalf moeten eindigen.

Rudi van Houts was de beste Nederlander bij de mannen. Hij werd net als Terpstra twintigste. Nino Schurter veroverde na 2009, 2012 en 2013 voor de vierde keer het goud. De Zwitser was vijfvoudig wereldkampioen, titelverdediger en tweevoudig olympisch kampioen Julien Absalon net te snel af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl